Tegenwoordig krijgen steeds meer vrouwen last van een gevoelige huid, dit kan uiteindelijk leiden tot rode vlekken in het gezicht. In nieuwe onderzoeken is gebleken dat 60 tot 70% van de vrouwen last hebben van een gevoelige huid of hier last van hebben gehad. Een gevoelige huid kan erg pijnlijk zijn, je huid kan er ook minder mooi uit gaan zien. Om de gevoelige huid niet zichtbaar te laten maken is hypoallergene make-up een oplossing, uiteindelijk wil je natuurlijk ook zonder deze make-up een mooie huid hebben. Wanneer je last hebt van rode vlekken in je gezicht wordt er vaak gezegd dat je een overgevoelige huid hebt, toch kan er ook meer aan de hand zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je last hebt van rosacea of dat je een rode huid hebt door het drinken van alcohol. Een allergische reactie, stress en ook de zon kunnen zorgen voor een gevoelige en rode huid. Hieronder kun je lezen hoe je van een gevoelig en rode huid af kunt komen. 

Wat zijn de vlekken?

Net als dat ieders huid anders is zijn alle rode vlekken ook anders. De rode vlekken in het gezicht ontstaan niet zomaar, zelfs niet wanneer je een hele dunne en kwetsbare huid hebt. Tere haarvaatjes kunnen er ook voor zorgen dat je rode vlekken in het gezicht krijgt, haarvaatjes kunnen namelijk gaan uitzetten wanneer ze onder druk komen te staan door een guur klimaat. Wanneer de haarvaatjes uitzetten kan dit voor een rode huid zorgen en uiteindelijk zelfs permanent zijn. Dit is slechts één boosdoener, er zijn namelijk nog meer boosdoeners die voor rode vlekken in het gezicht kunnen zorgen. 

Rode-huid-gezicht

Stress

Wanneer je niet heel veel last hebt van stress of stress in milde vorm dan zal je hier niet snel iets van merken in het gezicht. Wanneer je meer last krijgt van stress dan kan dit wel in bijwerkingen resulteren. Wanneer je veel last hebt van stress kan je hier stress uitslag door krijgen, ook kun je last krijgen van netelroos. Netelroos is gemakkelijk te herkennen, je krijgt dan namelijk last van verhoogde, roodkleurige striemen of plekjes. Deze plekken kunnen dan gaan jeuken, tintelen of een brandend gevoel geven. Stress kan dus de huidconditie niet ten goede doen, in de meeste gevallen trekken deze plekjes wel snel weg. Wanneer dit niet het geval is kun je het best je huisarts of dermatoloog raadplegen.

Huid-hydrateren

Wat moet je doen 

Om de rode vlekken in het gezicht te verminderen is het belangrijk dat je er eerst achter komt van wel probleem je last hebt, het gaat hierbij om het specifieke probleem, denk aan rosacea of eczeem. Om zeker te weten waar je nou precies last van hebt kun je het best een afspraak maken bij de dermatoloog, wanneer er is vastgesteld waar je last van hebt kan er een verzorgplan worden opgesteld. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar een goede verzorgingslijn waarmee je de huid in de beste conditie brengt. Een goede crème is voor iedereen belangrijk, hiermee kun je de huid namelijk hydrateren. Om de huid te verzachten kun je gebruik maken van thermaal bronwater, dit water zorgt er ook voor dat de huidbarrière wordt versterkt. Je kunt de huid ook al gezond krijgen door de meest simpele dingen, denk bijvoorbeeld aan het goed drinken van water, het eten van groente en fruit, de juiste oliën binnenkrijgen en volkoren producten eten. 

Verzorgingslijn