Wenkbrauwen zijn een erg belangrijk onderdeel van het gezicht, de wenkbrauwen kunnen namelijk je blik bepalen. Het is dan ook belangrijk om je wenkbrauwen goed te onderhouden en ze in de perfecte vorm te krijgen. Je kunt daar hieronder meer over lezen!

Vorm

De vorm van je wenkbrauwen is erg belangrijk, je probeert altijd een frisse en open uitstraling te creëren. Wanneer je voor het eerst je wenkbrauwen gaat doen is het handig om eerst langs te gaan bij een schoonheidsspecialiste of wenkbrauw bar, zij weten namelijk hoe je een wenkbrauw mooi in model brengt. Wanneer je toch besluit je eigen wenkbrauw zelf in model te brengen is het belangrijk dat je niet gelijk begint met plukken. Je kunt namelijk beter eerst de wenkbrauw tekenen zodat hij goed past bij de vorm van je gezicht en je ogen, vervolgens kun je dan wel je wenkbrauw in model brengen. Om de juiste vorm van je wenkbrauwen te bepalen moet je drie stappen volgen. 

  • De vorm van de wenkbrauw klopt wanneer de afstand van de wenkbrauwen en de ogen gelijk is. Wanneer je een potlood verticaal langs je neusvleugel houdt kun je precies zien waar de wenkbrauw moet beginnen. 
  • Het punt waar de wenkbrauw op z’n hoogst moet zijn kun je bepalen door een potlood schijn langs je neus te houden zodat hij uiteindelijk centraal is met de iris. 
  • Het einde van de wenkbrauw is heel makkelijk te bepalen door een potlood schuin tegen je neusvleugel te houden richting je ooghoek.

Het is wel belangrijk dat deze stappen niet bij iedereen helpen, iedereen heeft natuurlijk een ander gezicht.

Wenkbrauw-tekenen

Gezichtsvorm

De vorm van je gezicht heeft grote invloed op de uiteindelijke vorm van je wenkbrauwen. Om de juiste vorm te krijgen moet je vaak ook een beetje andersom denken, bij iemand die bijvoorbeeld een rond gezicht heeft zouden wenkbrauwen met een hoekje erg mooi zijn. Bij iemand die een gezicht heeft met wat meet hoeken zullen ronde wenkbrauwen mooier zijn. 

Wenkbrauw-vrouw

Ontharen

Om je wenkbrauwen mooi te krijgen moet je ze natuurlijk ontharen om ze in de juiste shape te krijgen. Voor het ontharen van je wenkbrauwen zijn een aantal manieren. Bijvoorbeeld:

  • Een manier die door veel mensen wordt gebruikt is het epileren met een pincet, het voordeel van het epileren is dat je erg precies kunt werken. Het nadeel is wel dat het erg lang duurt.
  • Veel mensen kiezen er ook voor om hun wenkbrauwen te waxen, hiermee kun je zeer gemakkelijk de juiste vorm in je wenkbrauwen krijgen. Het voordeel van waxen is dat alle haartjes weg gaan, ook de donsjes. Je houdt er dus een ontzettend zachte huid aan over. Het resultaat blijft overigens ook een aantal weken zichtbaar. 
  • Voor de mensen die niet tegen waxen kunnen door bijvoorbeeld een allergie is threaden bedacht, hierbij worden de haren met touwtjes weggehaald. Het resultaat van threaden en waxen is precies hetzelfde en bij beide manieren blijft het resultaat een paar weken zichtbaar.

Wenkbrauw-behandeling