Iedereen heeft het, donshaartjes in je gezicht. Zachte haartjes die je bij veel mensen niet ziet of bijna niet ziet. Toch ergeren veel mensen zich aan deze haartjes, omdat het bij de ene blond is en bij andere mensen zwart. Het is niet de bedoeling om de donshaartjes met een scheermes te verwijderen. Hoe dan wel?

Is gezichtshaar normaal?

Veel vrouwen praten niet over dit onderwerp, omdat veel vrouwen zich hiervoor schamen. Is gezichtshaar normaal? Het antwoord op jullie vraag is ja. Ieder mens heeft gezichtshaar zelfs de vrouwen. Het is wel licht van kleur en de haartjes zijn zacht en niet goed zichtbaar. Veel vrouwen op de wereld hebben last van wat dikkere en zichtbare haren op hun kin/bovenlip, hals en wangen, ook dit is normaal. Het is begrijpelijk dat vrouwen dit niet prettig vinden en graag af zouden willen van de stugge zwarte dikke haren op deze plekjes. Tijdens de overgang neemt het aantal vrouwelijke hormonen af, en neemt het mannelijk hormoon toe, hiervan is als gevolg meer gezichtsbeharing.

Hoe kom je ervan af?

Je kan met speciale gezicht meisjes de donshaartjes verwijderen, zolang je het maar op de juiste manier doet. Maak je gezicht goed schoon met rozenwater en alcohol. Beweeg het meisjes mee met de haartjes dus het mesjes naar beneden laten bewegen. Na afloop weer dezelfde reinigingen gebruiken waarmee je begon. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen waxen alleen niet elke huidtype reageert daar heel goed op of pakt elk haartje. Het is niet een pijnloze behandeling maar het is wel effectief en erg snel. De meeste mensen zijn bang om te scheren of te waxen omdat ze bang zijn dat de haartjes dikker en meer terugkomen, maar gelukkig is dit fabeltje niet waar de haargroei van je gezicht wordt bepaald door de hormonen die je bezit, niet omdat je scheert of waxt.

Behandelingen?

  • Bleken, je kunt de haartjes op je bovenlip laten bleken zodat ze minder opvallen.
  • Epileren, het proces duurt lang maar het is wel effectief.
  • Harsen, het heeft hetzelfde effect als epileren allen het gaat veel sneller. Je kunt het beste het overlaten aan een schoonheidsspecialiste als je wilt gaan harsen.
  • Elektrisch ontharen, de haartjes worden door een stroomstoot vernietigd, waardoor de haren niet meer terug kunnen komen.

Er zijn meerdere manieren om af te komen van je donshaartjes op een veilige manier. De ene zal iets pijnlijker zijn dan de andere. Het is wel belangrijk dat je je huid wel de tijd moet geven om wel te herstellen en niet weer zodra je 1 haartje ziet eraan loopt te trekken.