Wanneer je last hebt van wallen onder je oog, het heel normaal als je hier iets aan wil laten doen. Het kan je namelijk onzeker maken maar je kunt er ook last van hebben, gelukkig zijn er verschillende dingen die je hieraan kan doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een operatie maar ook voor fillers, hieronder kun je daar meer over lezen.

Hoe wallen ontstaan

Er is niet perse een oorzaak waardoor wallen ontstaan, het kan namelijk komen door verschillende factoren. De oorzaak die het meest voorkomt is toch de erfelijke aanleg, wanneer wallen vaker voorkomen in de familie is de kans erg groot dat jij het ook hebt. Er is dan volume onder tekort onder de ogen, dit kan komen doordat de jukbeen verder naar achteren ligt. De huid onder de oog kan hierdoor minder ondersteund worden omdat er ruimte ontstaat. Wallen kunnen ook ontstaan door een vitaminetekort, bijvoorbeeld door een slecht voedingspatroon. De kans op wallen kan ook worden vergroot door het gebruik van alcohol en drugs maar ook roken. De meest bekende oorzaak van wallen is natuurlijk weinig slaap, de huid wordt hierdoor namelijk lichter en daardoor worden de donkere kringen zichtbaarder. 

Hoe-ontstaan-wallen

Ooglidcorrectie 

Wanneer je erg diepe wallen hebt, kan een ooglidcorrectie de ideale oplossing zijn. Dit is een operatie waarbij een plaatselijke verdoving wordt toegepast, tijdens de operatie wordt het vocht onder de ogen verwijderd of verplaatst. Dit wordt gedaan door middel van een klein sneetje, de operatie duurt meestal anderhalf uur. 

Na de operatie zul je zien dat de huid gezwollen en blauw is, dit is gelukkig maar voor de eerste paar dagen want daarna neemt het af. Het duurt wel weken tot maanden totdat je het echte resultaat ziet. Aan alle operaties zijn natuurlijk risico’s verbonden, zo ook bij een ooglidcorrectie. Bij een ooglidcorrectie loop je namelijk het risico op een infectie, gelukkig gebeurt dit zeer zelden maar het is wel belangrijk om altijd mee te nemen. 

Wallen-verzorgen

Fillers

Je kunt ook fillers nemen om af te komen van je wallen, de fillers worden ook wel injectables genoemd. Fillers bestaan uit hyaluronzuur, dit is een lichaamseigen product. Wanneer dit wordt ingespoten verdwijnen de wallen. De stof zorgt er namelijk voor dat de contouren van de wallen geleidelijker overlopen in het gezicht. 

Wanneer je fillers neemt zul je ook direct resultaat gaan zien, dit is natuurlijk een groot voordeel. Het resultaat van de fillers blijft ook een lange tijd zichtbaar, namelijk zo’n 1 tot 2 jaar. Het is gelukkig ook geen pijnlijke behandeling, het zijn namelijk kleine prikjes prikjes. Wanneer de fillers zijn uitgewerkt kan dit niet schadelijk zijn voor het lichaam, doordat het een lichaamseigen stof is wordt het door het lichaam zelf afgebroken. 

Fillers