Wat is nou precies een traangoot? Een traangoot is het kuiltje onder de ooghoek richting de wang. Er bestaat formule verlies naarmate je ouder wordt. Het kan natuurlijk ook dat het al vanaf je geboorte aanwezig is geweest. Donkere kringen onder je ogen ook wel bekend als wallen, worden erger als de formule van je traangoot afneemt.

Is het pijnlijk?

​​Of zo’n behandeling pijnlijk is? Nee niet echt, je zult hooguit de twee prikjes voelen maar het doet geen pijn. Tijdens de behandeling zou je alleen wat druk onder het oog voelen, alsof je met twee vingers op je traangoot duwt. Het ergste geval zijn dat de prikjes misschien zouden kunnen prikken. Het is namelijk ook geen gevaarlijke ingreep als het door de juiste ervaren arts wordt uitgevoerd. Het is goed om te weten dat je eerst goed onderzoek hebt gedaan en de review hebt gekeken voordat je met een arts in zee gaat. Elke behandeling waar injecties aan bod komen, hebben een kleine risico op blauwe plekken of lichte ontstekingen. Met de juiste arts en behandeling kliniek in zee te gaan verklein je de kans op blauwe plekken en lichte ontstekingen.

Oorzaken diepere traangoten

Natuurlijk zijn er oorzaken waardoor je formule verlies zou kunnen krijgen in je traangoten, buiten je leeftijd om.

 • Als je uitgesproken jukbeenderen hebt
 • Als je veel stress hebt
 • Als je een slecht slaapritme hebt en veel vermoeid bent
 • Als je regelmatig rook
 • Als je regelmatig alcohol gebruikt
 • Als je ijzertekort hebt
 • Als je vitamine B12 te kort hebt
 • Als je vitamine K tekort hebt

Tips om er minder moe uit te zien

 1. Slaap met een extra kussen onder je hoofd, doordat je hoofd hoger ligt worden de lymfe makkelijker afgevoerd door het lichaam, en zal het vocht onder je ogen afnemen. Gebruik een satijnen kussen voor optimaal resultaat.
 2. De geur van mentos of mint in tandpasta geeft een signaaltje naar de hersenen, wat ons het idee van frisheid en alertheid geeft. Daardoor voelen we ons automatisch meer wakker nadat we onze tanden hebben gepoetst.
 3. Douche met lauw water helpt bij het proces om wakker te worden. Lauw water werkt goed voor de bloedvaten, door lauw water worden de bloedvaten geactiveerd. Als de doorbloeding verbetert zal de lymfeafvoer verbeteren en minder vocht plaatsvinden.
 4. Klinkt erg cliché maar stoppen met roken. We weten allemaal dat het niet goed voor je is. Door roken teken je het snelste in je gezicht.