Iedereen wilt natuurlijk een mooi kapsel, glanzend haar helpt hier natuurlijk ontzettend bij. Een haarmasker kan goed helpen om mooi en glanzend haar te krijgen. Wil je meer weten over een haarmasker? Lees dan verder!

Wat is een haarmasker?

Een haarmasker is een verzorgingsproduct voor het haar, het is een zeer geconcentreerd product dat diep het haar intrekt. Door het dikke structuur blijft het masker ook goed in het haar zitten met het uiteindelijke resultaat dat je super zacht en intens haar hebt.

Haarmasker

Heb je een haarmasker nodig?

Een haarmasker is erg goed voor het haar, je hebt het dus eigenlijk wel nodig. Wanneer je toch geen haarmasker wilt gebruiken moet je op z’n minst conditioner gebruiken. Na het wassen van je haar staan je haarschubben namelijk open waardoor je haar gevoeliger is, wanneer je na het wassen je haar verzorgt worden de schubben weer gesloten. Je haar wordt hierdoor ook veel gladder en is beter in model te brengen. 

Haarmasker

Haarmasker of conditioner

De meeste conditioners zijn vaak minder sterk dan haarmaskers, het werkt dus ook minder goed. Een conditioner zal bijvoorbeeld minder diep in het haar doordringen en biedt dus niet de optimale verzorging. Wanneer je heel droog of ontkleurt haar hebt kun je het best 2-3 keer per week een haarmasker gebruiken. Bij normaal haar kun je het ook afdoen met alleen conditioner. 

Conditioner

Hoe breng je een haarmasker aan?

Om een haarmasker aan te brengen heb je handdoekdroog haar nodig en moet je het haar hebben gewassen met shampoo. Wanneer het haar niet nat is kan het haarmasker ook niet zijn werk doen. Het is verder ook belangrijk dat je niet te veel gebruikt, vaak is de grootte van een euromunt al genoeg, dit ga je dan verspreiden over de lengte van je haar. Verder laat je het masker 5 tot 10 minuten intrekken en spoel je het uit. 

Haarmasker-aanbrengen