Je borstel gebruik je iedere dag. Je borstelt je haar misschien zelfs onder de douche wanneer er nog conditioner in zit, of je hebt misschien last van roos. Dat zijn twee van de 100 vieze dingetjes die in jouw borstel zitten. Het is belangrijk dat je regelmatig je borstel schoonmaakt alleen de vraag is hoe?

Waarom schoonmaken?

Er zitten zoveel dingen vast in je borstel, denk aan stof/ haren en stylingsproducten. Je gebruikt je borstel zo vaak dat het een broeiplek is voor allerlei viezigheid. Je losse haren die een soort bedje vormen voor bijvoorbeeld voor je roos als je last hebt van een droge huid, of van het stof wat in je kast ligt. De boosdoener van allemaal zijn de stylingproducten die je dagelijks in het haar doet of spuit, dit is vaak op oliebasis en zal snel mengen met de andere viezigheid die op de borstel zit. 

Het is dus van belang dat je elke dag je borstel schoonmaakt na het gebruik, om ophoping te voorkomen. Het is geen leuke klus om de losse haren uit je borstel te verwijderen, omdat de haren vaak om de pinnen van de borstel heen gaan wikkelen, waardoor het heel lastig wordt om de losse haartjes te verwijderen. Maak er een routine van om elke keer na het gebruik je borstel eventje leeg te halen en eventjes af te spoelen onder de kraan met lauw water. Het scheelt een hele hoop tijd en moeite en natuurlijk geld om elke keer weer een nieuwe borstel te kopen.

Hoe komt er stof in mijn borstel?

Je kent het wel van die verschrikkelijke dikke grijze pluisjes in je borstel, het is vies en moeilijk te verwijderen. Het is dus een mix van stof, haarproducten, haar en dode huidcellen. Om het snelste af te komen van deze pluisjes heb je weinig nodig, het enige wat je nodig hebt is een naaldje of een schuifspeldje voor in je haar. Mocht je dit niet in huis hebben maar wil je wel echt af van deze verschrikkelijke vieze dikke pluisjes kan je altijd het met je vingers en nagels proberen het te verwijderen.

Wederom is het dus erg belangrijk dat je vrij wel elke dag de losse haartjes verwijderd uit de borstel om verdere ophoping te voorkomen en natuurlijk extra geld uit te geven om weer een nieuwe borstel te kopen.