Stijl, krullend of golvend haar. Dit zijn er maar 3 van de tientallen verschillende soorten haartypes. Maar dat is niet het belangrijkste de vraag is weet jij wat voor soort haar je hebt en wat de juiste behandeling daarvoor nodig is? Je haar kan bijvoorbeeld heel vet zijn, droog zijn beschadigd zijn. Het blijft een lastig verhaal, want ieder haartype is uniek.

Haartype

  • Vet haar; Iedereen kent dit haartype wel, het heeft weinig uitleg nodig. Snel en vaak vettig haar klink jou niet vreemd in de oren. Vettig haar ontstaat vaak doordat de talgkliertjes op je hoofdhuid meer dan normaal talg afscheid. Overmatig ver afscheiding. Het wordt veroorzaakt door meerdere factoren zoals stress, harde huidproducten en een overvloed aan spanning. Hierdoor wordt de talgproductie verstoord en zorgt voor een overload. Om het te voorkomen is het beste medicijn, rust nemen en een paar keer per week een per week een lekkere koude douche nemen.

  • Droog haar; Veel mensen hebben er last van. Droog haar is een veel voorkomend probleem. De talgkliertjes die zich bevinden op de hoofdhuid produceren veel te weinig vet. Het gevolg hiervan is dat je vaak gespleten of droge punten hebt en dat je haar snel afbreekt. De oorzaak van droog haar is voor de hand liggend. Als jij veel in de zon zit zonder haar beschermend droogt je huid tot de wortel uit en kost het herstellen best lang. Haarkleuren is ook één van de boosdoeners, het trekt de natuurlijke en gezonde voeding uit je haar. Buiten het feit dat veel van buitenaf je haar kan beïnvloeden, kan je eetpatroon ook de gezondheid van je haar bepalen. Mocht je niet goed zijn met creatief te kunnen bedenken wat je zou kunnen gaan, zou je altijd collageen supplementen kunnen gaan slikken. Om het te voorkomen zal je het beste elke week minimaal drie keer een masker moeten inbrengen die hydrateert. Neem daarna een lekkere warme douche, want een warme douche stimuleert het proces van talg.

  • Beschadigd haar; dit is niet best. Als jou haar afbreekt of stopt met groeien, moet je toch even aan de bel gaan trekken. Het zit niet meer in model en het ziet er futloos uit met droge en gespleten punten. Het ontstaan van droog haar komt door het gebruik van stylingproducten zonder bescherming, gezwommen in gloor en te veel in de zon gezeten zonder bescherming. Het beste advies wat er is aan beschadigd haar is om regelmatig je punten te knippen, pure olie maskers erin te laten trekken en het gebruik van stylingproducten toe te passen.