We kennen het allemaal, je bent aan het douche en hebt heerlijk je benen geschoren. Je komt uit de douche maar je benen zien er niet glad uit. Je hebt van die donkere zwarte stipjes op je benen. Dat heet een aardbeien hui, alleen hoe kom je ervan af.

Wat is het?

De rode en de bruine puntjes die zichtbaar zijn op je benen als je hebt geschoren. Dit zijn de zichtbare haarfollikels, dit is de plek waar de haartjes gevormd worden. Strawberry legs wordt het ook wel genoemd omdat aardbeien pitjes hebben, die kan je dus vergelijken met de bruine puntje op de benen. Bij sommige mensen zijn de haarzakjes beter zichtbaar dan bij andere. Dit is erfelijk bepaald, niet alleen de zichtbaarheid van de haarfollikels maar ook de dikte van de haren. Als dat het geval is zijn de puntjes bruin of grijs, mochten de puntje rood zijn is er sprake van geïrriteerde haarfollikels. We weten hoe gevoelig onze huid is, dus je kan je voorstellen als je een keer de verkeerde routine hebt met scheren zijn de zakjes meteen geïrriteerd.

Wat moet je doen?

Je scheer-routine is het belangrijkste om af te komen van de aardbeien benen! De routine begint bij het douche of als je in bad zit.

Stap 1; Neem je tijd als je onder de douche stap of in bad. Door je huid een tijdje boot te stellen aan warm water, zorgt er ervoor dat je stugge harde haartjes wat zachter worden. Hoe zachter de haartjes worden hoe makkelijker het scheren wordt.

Stap 2; Scrub je lichaam ongeveer 2 keer per week, om de losse/ dode huidcellen te verwijderen. Scrubben zorgt ervoor dat de verstopte haartjes/ haarzakjes loskomen, waardoor je erna goed kunt scheren. Scrub het liefst met natuurlijke producten zoals zeezout, zeezout werkt ook ontstekingsremmend.

Stap 3; Scheerschuim is echt nodig als je af wilt van de aardbeien benen. De rode puntjes zijn ontstaan doordat het scheermesje niet prettig op de huid aanvoelt, of het scheermesje veel te bot is.

Stap 4; Gebruik scheermesjes van hogere kwaliteit en zorg dat je de mesjes op tijd vervang. Als de mesjes te oud zijn, zal de huid meteen irriteren. Kies voor de superscherpe mesjes.

Stap 5; Droog de benen zachtjes af met een handdoek. Het is belangrijk dat je dit voorzichtig doet aangezien er misschien nog kleine wondjes kunnen zitten, en die zou je niet willen irriteren

Stap 6; Probeer de routine een tijdje vol te houden, 2 à 3 maanden. Mocht er geen verandering in zitten zal het genetisch bepaald zijn. Het enige wat je eraan zou kunnen doen is misschien een dekkende crème erop te smeren.