Grotere borsten klinkt voor veel vrouwen als een soort droom tegenwoordig. De norm waar je tegenwoordig aan moet voldoen als vrouw zijnde, tillen veel vrouwen zwaar aan. Is een borstvergroting gevaarlijk of is het een aanrader? Is de hersteltijd zwaar of valt het wel mee? Blijf je littekens behouden?

Verschillende behandelingen

  • Borstvergroting; Borstvergroting is een operatie waarbij je een prothese (silicone) onder je eigen borsten krijgt. Het doel ervan is om je borsten groter en voller te maken. De arts/ plastisch chirurg bespreekt met jou wat je wensen en eisen zullen zijn. Vervolgens zal uit het gesprek een realistisch beeld komen, welke maat en vorm het beste bij jou zou passen. Je borsten laten vergroten is mogelijk met meerdere behandelingen, borstvergroting is één van de meest bekende behandelingen. De vormen die mogelijk zijn; Anatomisch, druppelvorm en rond. De meest populaire is de ronde vorm omdat het een beauty norm heeft.

  • Lipofilling; Lipofilling borsten niet met externe prothese(silicone). Er worden vetcellen uit het lichaam gehaald bij de gewenste plekken zoals; Je buik, benen en je heupen. Zodra het vet is weggezogen bij de gewenste plekken, zullen de vetcellen weer worden ingebracht onder de borsten. Het is veilig en blijvend aangezien het met je eigen lichaamsvet is.

  • Borstlift; Een borstlift is perfect voor de mensen die al tevreden zijn met de grote van hun borsten zijn, alleen vinden dat ze te veel hangen of wat slapper zijn geworden. Het is meer dan normaal dat je borsten beginnen te hangen naarmate je ouder worden of dat je zwanger bent geweest. Het is ook mogelijk wanneer je flink bent afgevallen. Bij een borstlift zorgt het ervoor dat je borsten weer helemaal als vanouds ware.

Gevaarlijk?

Zoals bij ieder andere operatie kunnen er mogelijkheden zijn dat er complicaties kunnen voorkomen, dus ok bij een borstvergroting. Welke complicatie kunnen er opspelen; Er kan een infectie optreden en een wond zou kunnen gaan nabloeden. Er is een kans dat de littekens na de ingreep rood zijn voor een bepaalde tijd en dik aanvoelen. Een wondgenezing die gestoord wordt kan een vervelend litteken veroorzaken.

Als je bij een goed erkend bedrijf jouw behandelingen zou doen verklein je de kans om complicaties op te lopen. Het is nooit iets wat je 100% zeker zou kunnen uitsluiten. Elke behandeling waar injecties of een operatie aanbod komt, zal er een hersteltijd aan zitten met de mogelijke littekens.