Wanneer je last hebt van buikvet is het heel logisch dat je op dieet gaat of gaat sporten, toch kan het zo zijn dat dit niet voor je gaat werken. Dit is natuurlijk erg vervelend, al helemaal als je er graag vanaf wilt. Je bent gelukkig niet de enige die zijn of haar buikvet niet weggewerkt krijgt, er zijn namelijk meerdere nederlanders die erg veel moeite hebben met het verliezen van buikvet. Gelukkig zijn er heel wat oplossingen, hieronder kun je daar wat meer over lezen.

Gezondheid

Wanneer je last hebt van buikvet is het voor je gezondheid erg belangrijk dat je hier vanaf komt, wanneer je namelijk te veel buikvet hebt kan dit erg ongezond zijn. Het vet gaat zich dan namelijk ophopen en gaat uiteindelijk om je organen zitten, dit gaat grote impact hebben op je gezondheid. Wanneer er vet rondom je organen zit kan dit de kans op diabetes, hart- en vaatziektes vergroten.

Buikvet-gezondheid

Liposuctie

Een van de opties om van je buikvet af te komen is liposuctie, hierbij wordt het buikvet weggezogen. Via een vacuümpomp wordt al het gewenste vet via een holle naald het lichaam uit gezogen, het grote voordeel van deze methode is dat het resultaat direct na de ingreep zichtbaar is. Een nadeel van deze methode is dat er maar een beperkte hoeveelheid vet kan worden verwijderd. Wanneer je een BMI hebt van boven de 30 moet je eerst afvallen voordat je in aanmerking komt. 

Lipsuctie

Maagballon

Het nemen van een maagballon is eigenlijk een vorm van een maagverkleining, het enige verschil is dat het geen echte operatie is. Er wordt namelijk via je slokdarm een ballonnetje in je maag geplaatst, de ingreep duurt vaak al minder dan een uur. Ondanks het snel is gedaan is het toch geen kleine ingreep. Wanneer je ballon in je maag zit zul je eerder vol zitten en ga je dus minder eten met als resultaat dat je af gaat vallen. Doordat je minder snel vol zit ga je ook een ander voedingspatroon aannemen, de hele bedoeling van de ballon is dat je dit patroon aan weet te houden nadat de ballon na een half jaar wordt verwijderd. 

Vrouw-voorkant

Gastric Bypass 

Als we het hebben over Gastric Bypass dan hebben we het over een echte maagverkleining. Dit is een zeer grote operatie waarbij de maag kleiner wordt gemaakt, de maag wordt namelijk voor een deel afgesneden en op een later punt van de dunne darm aangekoppeld. Op deze manier kun je veel minder eten en wordt je eten ook minder verteerd, hierdoor worden minder calorieën in je lichaam opgenomen. Wanneer je een maagverkleining overweegt moet je goed begrijpen dat het een heftige operatie is, ook komt niet iedereen in aanmerking voor de operatie. Wanneer de operatie achter de rug is wordt het tijd om te herstellen, hier krijg je intensieve begeleiding bij. 

Vrouw-achterkant

Cryolipolyse 

Een ander woord voor Cryolipolyse is vet bevriezen, dit is een vrij nieuwe techniek en is één van de makkelijkste manieren om vet te bevriezen. Wanneer je jouw vet laat bevriezen ga je een traject in van een aantal behandelingen, na elke behandeling worden er weer vetcellen afgebouwd. De vetcellen bevriezen namelijk en verdwijnen vanzelf. Meerdere mensen hebben gebruik gemaakt van Cryolipolyse en zijn zeer tevreden, bekijk wat de opties zijn!

Cryolipolyse