De zon begint weer te schijnen en dan is het natuurlijk heerlijk om hier weer in te gaan liggen en een mooi kleurtje te krijgen. Wanneer je dit gaat doen is het wel belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen de zon door zonnebrand te gebruiken. Verder zijn er ook heel veel trucjes waarop je mooi en veilig bruin kunt worden, lees hieronder meer!

Lekker zwemmen

In de zon is het vaak erg warm en is het ook erg lastig om het een lange tijd vol te houden, in het water is dit natuurlijk anders. In het water wordt je overigens ook veel sneller bruin, het is dus handig om in de zomer lekker naar het zwembad of strand te gaan om snel bruin te worden. 

Zonnebrandcreme

Zonnebrand met bronzer

Wanneer je gaat kijken voor zonnebrand zie je ook steeds vaker zonnebrand met een bronzer erin, hier moet je sneller bruin door worden. Nivea begon ermee en inmiddels hebben veel merken het overgenomen. Voor de een werkt het heel goed en de ander heeft niet het idee of het helpt maar het is zeker het proberen waard. 

Zonnebrand-vrouw

Olie

Sommige mensen gebruiken olie tijdens het zonnen, en denk dat ook aan gewone zonnebloem- of olijfolie. Dit moet je alleen echt niet doen! Hier zit namelijk geen bescherming in voor de huid en is dus ontzettend gevaarlijk. Wanneer je olie gebruikt wordt je ook niet bruin omdat je verbrandt. Gelukkig zijn er ook olies die wel bescherming bieden voor de huid, deze kun je vinden in de drogisterij. 

Insmeren-zon

Scrubben

Wanneer je bedenkt te gaan zonnen is het erg handig om van te voren je gezicht te scrubben hierdoor verwijder je namelijk alle dode huidcellen en krijg je een prachtig mooie huid. Wanneer je jezelf niet scrubt voor het zonnen heb je de kans dat de dode huidcellen bruin worden, hierdoor behoud je de bruine kleur dus niet lang. 

Scrub

Wortels en tomaten 

Je kijkt er waarschijnlijk raar van op dat dit tussen de lijst staat maar hij hoort er echt in, het is namelijk heel goed om wortels en tomaten te eten. In zowel wortels als tomaten zit namelijk het stofje caroteen, caroteen zorgt ervoor dat je huid een bruinere uitstraling krijgt. Eet in de ochtend dus lekker een boterham met kaas en tomaat en eet daarna nog een stukje wortel, je huid zal dan de hele dag een stuk bruiner zijn.

Wortels-tomaten

Aftersun

Wanneer je in de zon hebt gelegen is het heel belangrijk om daarna aftersun op te doen, zelfs wanneer je niet verbrand bent. Aftersun zorgt er namelijk voor dat de conditie van de huid wordt verbeterd en dat je minder snel gaat vervelen, zo blijf je de bruine kleur dus ook langer behouden. 

Zonnebril-ster