Voor een van de beste skincare routines moeten we heel wat jaar terug, wel duizenden jaren. Dit schoonheidsritueel werd namelijk al door de Romeinen gehanteerd, vervolgens namen ook de Grieken, Egyptenaren, Turken en Russen het over. Dit ritueel werd door iedereen gezien als een belangrijk onderdeel van de verzorging, dit maakte deel uit van de innerlijke en uiterlijke schoonheid. 

Wat is droogborstelen

Droog borstelen, dat ook wel dry brushing wordt genoemd, is een oude routine waarbij de huid in een topconditie wordt gebracht. Het zorgt namelijk voor een gladde en stralende huid, het voorkomt daarnaast ook dat er ophopingen van afvalstoffen kunnen ontstaan. Tijdens het borstelen helpt je ook de doorbloeding van je huid, dit zorgt dat je langer een jonge uitstraling houdt.

Droogborstelen-rug

Dode huidcellen

Door je huid te droogborstelen zeg je ook gelijk gedag tegen alle dode huidcellen, het zet namelijk niet alleen je lymfesysteem op gang maar verwijder ook gelijk alle dode huidcellen. Door de dode huidcellen te verwijderen verbeter je de structuur van je huid, je poriën gaan er ook door open staan en daardoor kan je huid beter afvalstoffen afvoeren.

Droogborstelen-been

Skin Detox

Het goed kunnen afvoeren van afvalstoffen is heel belangrijk, ⅓ van alle gifstoffen die in het lichaam zitten worden namelijk uitgescheiden via de huid. Door alle dode huidcellen te verwijderen zorg je ervoor dat je huid erg verjongt. Gifstoffen verstoppen zich vaak in het vetlaagje dat op de huid zit, door te droogborstelen zorg je ervoor dat deze gifstoffen van het lichaam af gaan. Door je huid ook te ontdoen van gifstoffen zorg je ervoor dat je een super zachte huid krijgt. 

Droogborstelen-buik

Hoe moet je droogborstelen

Droogborstelen is heel makkelijk als je maar de juiste routine volgt, dit doe je door de volgende stappen te volgen.

  1. Begin bij je voetzolen en ga dan door richting je enkels
  2. Borstel van je onderbenen richting je knie
  3. Borstel goed je knie en je knieholte
  4. Borstel vervolgens je billen richting je liezen en borstel je liezen
  5. Borstel je buik met de klok mee
  6. Borstel vanaf je onderrug en je flanken richting je oksels
  7. Borstel je handen en armen 
  8. Borstel je decelotte en borsten
  9. Borstel je nek en schouders
  10. Borstel je rug van boven naar onderen

Droogborstelen-vrouw