Wat is nou precies een bbl en hoe gaat het proces nou precies in zijn werking. Veel jonge vrouwen ondergaan een bbl operatie, maar kennen de gevolgen en de bijwerkingen er niet van. Het is één van de meest populaire operaties die tegenwoordig worden uitgevoerd, maar waarom?

Brazilian butt lift

Een Brazilian but lift staat ook bekend om de uitspraak bbl. Het is vaak een bilvergroting zonder kunstmatige siliconen, het is met je eigen vet.  Het vet wordt op een ander gewenst lichaamsdeel weggezogen, zoals benen en buik. Vervolgens wordt het vet teruggeplaatst in de billen. Om het perfecte resultaat te behalen zal de arts vooraf met jou bespreken wat je wensen zijn. De vorm en de hoeveelheid wordt natuurlijk ook besproken. Het is belangrijk dat je dit bij een erkend bedrijf doet met meerdere jaren ervaring. Het is belangrijk dat het bedrijf hygiëne op nummer 1 stelt.

Gevaarlijk?

Zoals bekend is hebben dit soort operaties een hoge kans op complicaties bij een Brazilian but lift. De meeste voorkomende zijn onregelmatig contouren, knobbels, deuken of diepe rimpelingen. Tot maar kortgeleden had deze behandeling het hoogste sterftecijfer. De oorzaak was eigenlijk altijd hetzelfde. Pulmonale vetembolie is het gevolg geweest bij sommige operaties. Wat is het? Vet wat in de bloedbaan terechtkomt, en daardoor de bloedstroom naar de longen blokkeert. Gelukkig is er sinds 2017 verbetering in de technieken die worden toegepast bij zo’n operatie. Het is nu een stuk veiliger dan voorheen.

Een vetembolie treedt op wanneer er een injectie een ander heeft verwond. Als gevolg komt het geïnjecteerde vet een ader binnen. Billen hebben over het algemeen een vasculaire structuur. Dat houdt in dat er bloedvaten onder de bilspier zitten. Het is mogelijk dat vet dan in de longen of in het hart vet terecht zou kunnen komen. Het is daarom ook van belang dat je goed nadenkt voordat je deze operatie doet. Bij sommige gevallen kan dit leiden tot een snelle dood op de operatietafel. Doe onderzoek bij welke kliniek en bij welke specialist je deze operatie laat doen.

Nazorg

Het is natuurlijk niet verstandig dat je op je billen gaat zitten, meteen na de operatie. Je mag dus na de operatie 6 weken lang niet op je billen gaan zitten. Je wordt opgehaald uit het ziekenhuis en gaat vervolgens op je buik de auto in. Denk ook maar aan de terugreis in het vliegtuig, in het vliegtuig moet je gaan liggen of de hele reis op je knieën doorbrengen. Het is van belang dat je zodra de wonden zijn geheeld, dat jij je lichaam dagelijks blijft insmeren met olie. Je littekens moeten namelijk verzorgd worden zorgen dat het bindweefsel goed soepel blijft.