Die ene mooie jurk staat haar wel en jou niet, maar hoe dan? Zoals we weten is ieder lichaam uniek, veel vrouwen vergelijken zich met elkaar. Er zijn al veel verschillende lichaamstypen, dit verklaard waarom jou misschien soms iets mooiers staat of juist iets minder mooi. Hier leer je over de verschillende lichaamstypen en welke dingen je er het beste bij zou kunnen krijgen. Verschillende lichaamstypes; Zandloper, Peervorm, bananenvorm, appelvorm en driehoek.

 

De meest bekende Lichaamstypen

1- Zandloper, de meest bekende onder de vrouwen. Met de gevormde heupen en smalle taille hebben.  Dit lichaamstype wordt vaak gezien als het meest gevormde curvy lichaamstype. Het wordt gezien als een streefdoel voor veel vrouwen. Je schouders zijn lichtjes afgerond en sluiten naadloos aan bij het rest van het lichaam. Hoe mooi dit lichaamstype is kan het misgaan als je niet de juiste kleding draagt. Wat het beste past is; wikkeltops, spannende tops, wikkeljurken, getailleerde boven stukken. Kokerrokken, hoge hakken etc.

2- Peervorm, dit lichaamsvorm legt de nadruk vooral op de heupen. De schouders zullen dan ook een stuk smaller zijn dan de heupen. Dit lichaamstype is ook erg populair onder de vrouwen. Het beste wat je zou kunnen dragen om jouw lichaam perfect tot zijn recht te laten komen zijn; Boothals tops, push-up bh, kokerrokken of kokerjurkjes, strakke broeken en truien die los op je achterste vallen.

3- Bananenvorm, dit wordt ook wel het modellenlichaam genoemd. Je schouders, taille en heupen lopen naadloos op elkaar aan. Dit lichaamstypen is erg populair bij jonge meisjes een droom hebben in de modellenwereld. Wat je het beste zou kunnen dragen met dit supermodellen lichaam; Jurken, spaghettibandjes, strakke kleding jouw lichaam mag gezien worden.

Alles is uniek

Veel mensen gaan zich vergelijken met de lichaamstypes wat hun het mooiste vinden, alleen dat is niet een realistisch beeld. Iedereen heeft een andere bouw, je lichaam bestaat niet uit vet maar ook uit botten en gewrichten. De ene heeft botten die bijvoorbeeld grotere bekken hebben of grotere schouderbladen. Dit zijn factoren waar je niets aan kan doen en niets aan zou moeten willen doen. Iedereen kan natuurlijk zijn of haar lichaam trainen naar wens, alleen het is niet realistisch wanneer je een ander soort lichaamstype wilt. Bijvoorbeeld een appelvorm kan heel moeilijk naar een banaan vorm, dit heeft te maken met de houding van de botten en gewrichten.