Pas begonnen met make-up ontdekken of wil je niet een fortuin uitgeven aan make-up? Dan zijn de make-upjes van de drogist een goede goedkope optie, maar werken ze wel efficiënt? Zijn ze veilig voor de huid en geschikt voor iedereen?

Huismerk

We weten allemaal wat BB-cream is, alleen nu heeft Kruidvat een huismerk van BB-cream.

Wat is BB-cream nou eigenlijk? Het is een crème die langdurig hydrateert op de huid, met een getinte pigment kleur die bij je huidskleur, zodat je geen foundation op hoeft om een mooie egale huid te krijgen. Het is licht dekkend en zorgt voor een natuurlijke gezonde glow op het gezicht. In de BB-cream van de Kruidvat zit ook SPF20 in, wat bescherming biedt tegen de zon. Kruidvat heeft 3 verschillende kleuren tot beschikking; Light BB cream, medium BB-cream en medium dark BB-cream.

Waarom kiezen voor BB-cream?

Het is al moeilijk zat om de perfecte kleur voor je huid te bepalen bij foundation. Je huid heeft 4 verschillende kleuren per jaar als je in een lang woont met 4 verschillende seizoenen. Je kan je dus voorstellen dat je dan voor elk seizoen een andere kleur moet hebben om het te combineren met je eigen huidskleur, dat kan uitlopen op een duur grapjes. BB-cream is in verhouding met foundation en stuk goedkoper en beter voor je huid. Foundation is vaak erg dekkend waardoor de poriën in je gezicht verstopt raken of geïrriteerd. BB-cream is licht qua dekking en heeft ingrediënten die ook in een dag crème zitten om je gezicht te verzorgen. BB-cream bestaat maximaal maar uit 5 kleuren, want het is geen dekkende crème om de kleur van je gezicht te vervangen. Het is de bedoeling dat je lichte gezonde goed over je gezicht heen krijgt. Omdat het niet bedoeld is om je gezicht een complete full cover look te geven, heb je namelijk niet meerdere kleuren nodig. Buiten het feit dat het beter voor je huid is, is het ook een stuk goedkoper dan foundation. Een goede foundation betaal je al snel 40+ voor, terwijl je voor BB-cream hooguit 18 euro betaald.

Combineren

Het is zeker mogelijk om je BB-cream te combineren met andere producten zoals; Dagcrème, make-up of zonnebrand. Je moet het eigenlijk zien als een crème die je huid beschermd om een licht tintje erin. Het is alleen vaak niet nodig om het te combineren met andere producten aangezien er vaak al een SPF in zit en een verzorgende crème. Vaak combineren mensen het niet met make-up omdat door de BB-cream het lijkt alsof ze van hun zelf al een perfecte huid hebben met een natuurlijke glow.