Je kunt prachtig mooie en volle lippen krijgen door je lippen op te spuiten met hyaluronzuur, wanneer je dit hebt laten doen wil je deze lippen natuurlijk ook showen. Om je lippen er nog mooier uit te laten zien wil je er natuurlijk ook iets op doen, zoals lippenstift of lipgloss. De grote vraag is alleen: mag je dit allemaal wel opdoen zo vlak na de ingreep? Waar je allemaal rekening mee moet houden kun je hieronder lezen. 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling is erg simpel en hoeft ook helemaal niet lang te duren, wanneer je namelijk voor een behandeling lip fillers kiest wordt er in je lippen door middel van een klein naaldje een soort gel ingespoten. Dit is een natuurlijke gel en zelfs lichaamseigen, deze gel zorgt ervoor dat er meer volume onder de huid ontstaat. Doordat deze gel lichaamseigen is wordt hij langzamerhand afgebroken, het duurt meestal zes tot acht maanden tot de gel helemaal is afgebroken en het effect is verdwenen. 

Wat moet je doen na de behandeling?

Zoals hierboven al is beschreven kun je deze behandeling bij wijze van spreken in je lunchpauze ondergaan, zo snel is het gebeurd. Na de behandeling kunnen je lippen wel op gaan zwellen en kunnen er blauwe plekjes ontstaan op de plekken waar de naald naar binnen is gegaan. Je kunt weer terug naar het werk gaan maar ook lekker naar huis gaan, het is maar net wat je zelf prettig vindt. Na meestal drie dagen zijn de blauwe plekjes weg en is de zwelling ook al een stuk minder, vanaf dit moment kun je de buitenwereld dan ook het beste resultaat laten zien. 

Make-up na de behandeling

Door de bijwerkingen die hierboven staan beschreven wordt het aangeraden om niet direct make-up te dragen na een behandeling. In make-up zitten namelijk veel bacteriën, doordat de huid nog erg gevoelig is en wondjes heeft door de naalden is het niet goed als hier bacteriën inkomen. Deze bacteriën kunnen namelijk voor ontstekingen zorgen en deze wil je natuurlijk niet hebben.