Bij een mooie fotoshoot hoort natuurlijk ook mooie make-up, vaak zie je bij bekende mensen dat de make-up voor ze wordt gedaan. Dit terwijl je de make-up ook heel makkelijk zelf kunt doen. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten zodat jouw make-up de hele dag door prachtig blijft zitten, dit kun je allemaal hieronder lezen.

Juiste skincare 

Wat het doen van je make-up een stuk makkelijker maakt is een goede skincare, wanneer je jouw huid namelijk goed verzorgt zie je er al een stuk frisser en gezonder uit. Gebruik hierbij ook dezelfde producten, ga bijvoorbeeld niet één dag van tevoren een nieuw masker op doen. Het is namelijk zonde als je een allergische reactie krijgt van het masker en een rode en/of gezwollen huid krijgt. De beste voorbereiding op een shoot begint al een aantal maanden van tevoren met een goede skin care routine, je huid heeft dan namelijk genoeg tijd om te wennen aan alle producten en dit verbetert de conditie van je huid.

Skincare

Blijf van je huid af

Wanneer je huid onzuiverheden heeft is het heel belangrijk dat je hier vanaf blijft, wanneer je er namelijk meer aan gaat zitten wordt het alleen maar erger. Wanneer je bijvoorbeeld ook een puistje hebt op de dag van de shoot is het belangrijk dat je hier vanaf blijft. Je kunt het puistje namelijk veel makkelijke wegwerken wanneer je er niks aan hebt gedaan, er is dan namelijk nog geen wondvocht en hier hecht concealer niet goed mee. 

Make-up

Oefen

Om je make-up op een mooie manier bij jezelf op te doen is het belangrijk dat je goed gaat oefenen, wanneer je namelijk vaker make-up bij jezelf opbrengt wordt je hier uiteindelijk ook beter in. Wanneer je er natuurlijk beter in wordt gaat het er ook steeds mooier uitzien. 

Make-up

Waterproof

Wanneer je wilt dat je make-up het langst blijft zitten kun je het best gebruik maken van long lasting of waterproof make-up. Je hoeft je bij waterproof make-up ook geen zorgen te maken over kleine traantjes die bijvoorbeeld door de wind kunnen ontstaan. Ook hoef je niet bang te zijn dat je make-up slecht gaat zitten wanneer je bijvoorbeeld wordt overvallen door emoties. 

Bruiloft