Wie wil nou niet van die sterke mooie nagels. Verzorgde nagels straalt veel uit. Je kan jezelf ermee uitdrukken en laten zien wie je bent. Het is belangrijk dat je je nagels goed verzorgd, aangezien niet iedereen van natuurlijke van die sterke snelgroeiende nagels hebben. Hoe krijg jij van die perfecte nagels?

Hoe zijn nagels opgebouwd?

Je nagels worden door een natuurlijk stofje door je lichaam aangemaakt ook wel bekend als keratine. Niet alleen je nagels worden gemaakt door dit stofje, maar je haar wordt namelijk ook gemaakt door keratine. Wat is keratine nou eigenlijk? Nou keratine is een eiwit wat bekend staat om hoe krachtig het is. Onverwoestbaar noemen ze dit stofje ook wel. Het is waterafstotend, en kan niet worden opgelost met water het kan wel zachter worden als het te lang in aanraking komt met water. De meeste eiwitten bereken af bij het contact met water. Hoe groeit de nagel dan? Nou de cellen van keratine verzamelen zich bij de rand van de nagel en vermenigvuldigen zich, ze voren zo meerdere laagjes. Dit groeit en groeit en tot de nagel die wij de dag van vandaag kennen. Het klinkt misschien gek maar de nagel die wij zien is eigenlijk dood, het gedeelte wat leeft bevindt zich in de huid (onder de nagelriem).

Verzorging 

Om je nagels sterk en gezond te houden, moeten je nagels een goede conditie hebben. Het is belangrijk dat je nagels ook een goede conditie houden. Wat betekent dat voor je nagels? Je nagels op tijd knippen belangrijk en ze ook schoonhouden, dus geen zwarte randjes onder je nagels. Het bestaat natuurlijk uit meerdere onderdelen. Je begint een vorm voor je nagels uit te kiezen die je makkelijk zou kunnen onderhouden en mooi in vorm kan houden. Je moet geen losse randjes voelen of scherpe hoeken. Daarnaast is hydrateren een belangrijk onderdeel van een gezonde nagel. Door het gebruik van nagelriemolie of olie voor je nagels zelf, krijgt je nagel een mooie gloed en zal het breken van een nagel voorkomen.

Ten slotte is het belangrijk dat je je nagels elke dag goed schoon houd. Bijvoorbeeld als je je handen wast of lekker onder de douche bent en je haren wast. Afdrogen hoort dus dan ook bij het proces.

Waarom is het belangrijk? 

  • Door de nagel verzorging houdt je nagels mooi 
  • Door de nagel verzorging houdt je nagel sterk
  • Het voorkomt dat je nagels afbreken of scheurtjes inkomen
  • Door de nagel verzorging houdt je nagel voorkomt de groei van schimmels en bacteriën