Je hebt van die supermooie gelnagels alleen ze zijn uitgegroeid en de salon heeft het druk? Help wat nu? Het is te hard en te stevig om het te laten verwijderen met normale aceton en de lak eraf trekken is geen optie omdat je anders je nagels beschadigd. Hoe kan je op een makkelijke en snelle manier je gel nagels verwijderen? Lees hier verder.

Handleiding verwijderen?

Gelnagels kun je verwijderen op schillende manieren, bijvoorbeeld je nagels eerst goed vijlen totdat er niets meer over is, of je nagels inweken met aceton. Trek nooit je gel nagel er af, dit kan leiden tot bloedingen en je kan je nagel flink beschadigen. De combinatie van eerste flink goed vijlen en vervolgens weken in aceton is de meest veilige en snelste manier om je gel nagel te verwijderen.

Stappenplan;

  • Eerst knip je de top van de gel nagel eraf, kijk goed waar je eigen nagel eindigt en knip dan tot je eigen nagel de gel nagel ervan, doe dit wel met een nagelstudio nagelschaar en niet met je eigen nagelschaartje. Mocht je dit niet in huis hebben raden we jou aan om de nagels kort te vijlen tot de eigen nagel om scheren in de eigen nagel te voorkomen.

  • Gebruik een supergrote nagelvijl zodat je meer grip hebt. Het is handig om een nagelvijl van ongeveer een grit van 100 te hebben die je kan vinden bij de etos en de kruitvat. Vijl rustig en voorzichtig de lak ervan af. Zorg ervoor dat je niet elke keer op dezelfde plek blijft vijlen, omdat je anders het gevoel krijgt alsof er een brandwond ontstaat.

  • Al het lak is eraf is, kun je beginnen met je nagel te weken in aceton. Blijf 5 minuten in een bakje met aceton zitten om vervolgens de laatste restjes eraf te vijlen met de vijl.
  • Op dit punt moet de nagels al weg zijn of los zitten. Zodra dit niet het geval is herhaal dan stap 3.

  • Buffer de nagel met een 180 grit vijl

  • Nagelriemen goed insmeren met olie en even laten rusten voordat je opnieuw gelnagels gebruikt.

Hoelang duurt het?

Het proces om je gelnagels zelf thuis te laten verwijderen kost ongeveer 30 minuutjes van je tijd. Je moet super voorzichtig zijn en zorgvuldig. Het is ook belangrijk dat je hier ook echt je tijd voor neemt om zodat je nagels er stralend zullen uitzien zodra de gelnagels zullen loslaten. Neem hier ook echt je tijd voor, mocht je de tijd niet hebben raden we je aan om het te laten verwijderen bij de salon.