Het verzorgen van je nagelriemen is ontzettend belangrijk, het wordt gezien als het belangrijkste gedeelte van een manicure. De nagelriemen zijn zo belangrijk omdat de nagel hieronder wordt gevormd, wanneer de nagelriem dan ook niet in de juiste conditie is kan dit invloed hebben op de groei en gezondheid van je nagel. Veel mensen weten niet hoe je je nagelriemen op de juiste manier verzorgt, hieronder kun je lezen wat je niet en wat je wel moet doen. 

Groeicentrum van de nagel

Nagelriemen zijn erg belangrijk voor de nagel, ze beschermen de nagel namelijk. Een nagelriem zorgt er namelijk voor dat er een beschermlaagje komt over de overgang van huid naar nagel, dit beschermlaagje zorgt ervoor dat er geen bacteriën het lichaam binnen kunnen komen. Je kunt de nagelriemen het best verzorgen door hier iedere dag een speciale olie overheen te doen, deze olie zorgt ervoor dat de riem soepel en zacht blijft. Het is belangrijk dat de nagelriem soepel en zacht blijft omdat hij anders kan scheuren of barsten, de beschermende functie wordt hierdoor vermindert. 

Nagelriem-olie

Afblijven!

Wanneer je de nagelriemen gaat verzorgen is het heel belangrijk dat je er vanaf blijft, je wilt namelijk voorkomen dat je de beschermende functie verstoort. Sommige mensen knippen uit onwetendheid de nagelriemen weg, de huid wordt dan erg gevoelig voor infecties. Het is erg gemakkelijk te herkennen wanneer je een infectie hebt, je hebt dan namelijk een kloppend gevoel in de vinger en de vingertoppen zien vaak ook wat rood. Wanneer je een heftige infectie hebt opgelopen kun je ook last krijgen van koorts. Indien je een infectie hebt kun je het best naar een arts gaan, het is namelijk belangrijk dat de infectie op een goede manier wordt behandelt. Wanneer je niet weet hoe je je eigen nagels moet verzorgen kun je het best langs een nagelstyliste of pedicure gaan, dan weet je zeker dat je nergens last van zal krijgen. 

Nagelriemen

Losse velletjes

Wanneer je je nagels aan het verzorgen bent mag je wel de losse velletjes verwijderen. Deze velletjes kunnen ontstaan door een droge huid, ook door het bijten van nagels. De velletjes zorgen er natuurlijk voor dat de vingers er onverzorgd uitzien, ze zitten daarnaast ook in de weg als je gel-nagels wilt laten plaatsen. Het stoppen met nagelbijten is dus al een grote stap naar verzorgde handen.

Nagelriemen-verzorgen

Nagelriemen terugduwen

Veel mensen zeggen dat het goed is om de nagelriemen terug te duwen, je kunt dit ook doen maar het is wel belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. Wanneer je namelijk de nagelriemen terugduwt zonder voorbereiding creëer je een opstaande rand van droge huid, de nagelriem kan hierdoor nog steeds beschadigd raken. Voordat je de nagelriem terugduwt is het belangrijk dat je nagelriem olie gebruikt en dit in masseert, dit zorgt er namelijk weer voor dat de nagelriem soepel wordt en niet kan scheuren.  

Nagelriem-terugduwen