Wil je sterke nagels? Wil je langere nagels? Heel begrijpelijk, tegenwoordig zijn er meerdere manieren om van die mooie nagels te krijgen. Dit zijn de 3 bekendste manieren; Solar, gel en acrylnagels. Voor iedereen verschilt het wat het beste voor jou aanvoelt.

Is het slecht voor je nagels?

In solar zitten bepaalde stoffen zoals MMA, MMA is een stof die erg schadelijk is, niet alleen voor je nagels maar ook voor je gezondheid. In meerdere landen is deze stof verboden en strafbaar bij gebruikt. In Nederland is het niet verboden en nog niet strafbaar. Deze stof is zo schadelijk dat je natuurlijke nagelplaat kan schuren of breken in het midden, waardoor er wondjes ontstaan en kunnen leiden tot ernstige infecties. Zoals kan ook niet worden afgeweekt met aceton, waardoor de nagelstyliste altijd de nagels eraf moet vijlen. Vaak kan het oncomfortabel aanvoelen of zelf een branderig gevoel achterlaten. Bij ernstige gevallen kunnen je nagels misvormen door de schadelijke stof wat in solar zit. Je kan herkennen of er MMA in zit als; Sterke geur wat erg doordringend is, lage prijzen voor een nieuwe volle set, merkloze producten.

Gelnagels

Gelukkig bestaan er meerdere manieren voor mooie lange nagels. Gelnagels zien er het meest natuurlijk uit, als je natuurlijk de meest natuurlijke kunstnagel vorm uitkiest in de nagelsalon. Het wordt bij sommige mensen gebruikt als vestiging van de eigen nagel. Je kiest een nagel vorm uit, vervolgens doet de nagelstyliste/ stylist een dun laagje van de gel op de kunstnagel en een dun laagje op de eigen nagel. Als dat klaar is wordt de kunstnagel vastgeplakt op de eigen nagel. Je plaatst de nagel onder UV-lamp, zodat de gel kan hechten en kan harden. Als alles klaar is kan je kiezen of je er nog een leuk kleurtje op zou willen of misschien figuurtjes.

Plaknagels

Ben je super bang dat je eigen nagels zullen beschadigen van kunstnagels, maar je wilt wel verzorgde lange nagels. Dan zijn plaknagels ideaal voor jou. De plaknagels kun je kopen bij de drogist. Je kiest de nagels uit die passen bij jouw wens en vervolgens kies je de kunstnagel uit die past op jouw nagel. Maak je eigen nagels goed schoon met de doekjes die bij het pakje komt, vervolgens buffer je je nagels zoals de lijn goed blijft zitten op je nagels. Zodra je alle stappen hebt uitgevoerd is het tijd om de plaknagels op te plakken. Doe 2 kleine druppeltjes lijn op de kunstnagel en plaat de kunstnagel nu op je eigen nagel. Hou er een paar seconde een lichte druk op, en ga verder naar de volgende nagel. Deze nagels zijn sterk alleen blijven niet heel lang zitten ongeveer 1 week.