Iedereen heeft ze wel is, goede en slechte. Dromen doen we allemaal, maar wat betekent het? Niet iedereen kan zijn of haar dromen herinneren als ze wakker worden, maar vaak laten dromen wel een bepaald gevoel. Hoe kan dat?

Leuke weetjes

  • Ieder mens droomt ongeveer 6 jaar in zijn of haar leven. Dat zal ongeveer 2 uur per nacht zijn.
  • Hoe lang een droom kan duren is per persoon verschillend. Het verschilt van enkele seconde naar 20 tot 30 minuutjes.
  • Oneirologie is de benaming voor de wetenschap die zich bezighoudt met dromen
  • Bij slaapverlamming zijn je hersen nog wakker, maar je lichaam slaapt nog. Het kan angstig aanvoelen
  • Over de meeste dromen heb je geen controle, maar er bestaat iets als een lucide droom. Tijdens deze dromen ben je bewust van dat je droomt en kan je vervolgens zelf je dromen aansturen.

Bekendste dromen

  • Je tanden verliezen; Vaak zijn mensen bang om ouder te worden of niet meer aantrekkelijk gevonden te worden. Mensen kunnen soms angstig zijn voor veranderingen en moeten hieraan wennen.
  • Achtervolgd worden in je droom; Je bent onbewust bang voor bepaalde dingen. Mocht je in je droom achtervolgt worden door een dier, ontvlucht je iets uit je verleden. Er zijn meerdere betekenissen voor achtervolgd te worden in je dromen, alleen dit is de meest voorkomende.
  • Je gaat vreemd in je droom; Mocht je in je droom seks hebben met iemand anders dan met je partner, kan dit duiden op verlangens die je het in je huidige relatie. Vaak hebben seksuele dromen te maken met je alter ego, een deel van jezelf wat verborgen is en wat wil je wilt ontdekken.
  • Je valt in je droom; Als je in je droom valt door het vliegen of door het klimmen, kan het duiden op het feit dat je te veel van jezelf hebt gevraagd. Te veel hooi op je vork genomen. Het is vaak een waarschuwing over de toekomst, over de ambities die je hebt en wat je nu van je lichaam vraagt. Bij deze dromen zijn er altijd meerdere betekenissen gekoppeld, alleen dit zijn de meest voorkomende dromen en de meest voorkomende betekenissen.

Mocht je echt geïnteresseerd zijn over wat je dromen betekenen, kun je altijd een boek kopen waar heel specifiek wordt uitgelegd welke dromen er zijn. In dit soort boeken vind je ook de betekenis die op jouw leven aansluit. Wees wel sceptisch over wat je leest. Neem de informatie op maar draag het niet.