Je huiskamer of keuken willen opfleuren, maar geen idee waar je moet beginnen?

Maak kennis met de zebra plant, het is een speciale plant die de kamer meteen vult. Het kost tijd en liefde om deze plant te verzorgen, maar het is de moeite en het proberen waard.

Verzorging

Water geven is superbelangrijk. De zebra plant gaat slaphangen als er te weinig water in de cellen aanwezig zijn. De plant bloeit het beste als de aarde licht vochtig is. Het is van belang om te weten dat je de plant nooit helemaal laat uitdrogen, zelfs in de winter wanneer de zebra plant minder water nodig heeft. Het is belangrijk om te weten dat je niet in 1 keer een grotere hoeveelheid water aan de plant heeft. Het risico is dat de wortels zullen verdrinken en zullen rotten. Sproei het liefst de zebra plant het liefst een paar dag met water, de plant blijft zich continu ontwikkelen en nieuwe blaadjes worden aangemaakt. De zebra plant verbruikt veel voedingsstoffen. De zebra houdt van een warme zonnige plekken waar veel zonlicht is. De zebra plant groeit naar het licht toe, dus het is van belang dat je elke dag de plant een kwartslag draait. Buiten het feit dat de zebra plant van licht houdt deze plant hou van warmte, plaats daarom de zebra plant dichtbij bij de kachel. 

Giftig 

De zebra plant valt onder de Alocasia soorten, dus deze soort planten hebben een onoplosbare stof genaamd oxalaatkristallen. Bijvoorbeeld als katten of andere huisdieren met hun pootjes/ kauwen ingaan of bijten in deze plant, komen de kristallen vrij. Omdat dit een schadelijke stof is, kunnen de huisdieren beter uit de buurt blijven bij deze giftige plant. Zodra deze kristallen vrijkomen kan dit schade brengen aan het weefsel en veroorzaakt irritaties aan de mond en het maagdarmkanaal. De huisdieren zullen op dat moment dan gaan kwijlen en kunnen gaan braken. Bij erge gevallen kunnen de huisdieren een hele ernstige reactie krijgen, de huisdieren kunnen een zwelling krijgen in de luchtwegen, waardoor het moeilijk wordt voor de huisdieren om te ademen. Mocht er te laat actie ondernomen worden kan het zijn dat je kat of hond stikt. Mocht dit het geval zijn dat bijvoorbeeld je kat van de zebra plant heeft gegeten, bel meteen de dierenarts en verwijder direct de overgebleven blaadjes uit de bek van de kat. Mochten er nog restjes van de plant op de kat zitten, verwijder die dan ook meteen.