Het is erg belangrijk om je lippen gezond te houden, je gebruikt ze namelijk elke dag om te praten en nog belangrijker, om te lachen. Er kunnen echter helaas ook veel problemen aan je lippen ontstaan, zoals droge of schrale lippen, kapotte lippen en je lippen kunnen zelfs verbrand worden. Dit is natuurlijk allemaal erg vervelend, maar wat doe je hier nou precies aan? Om je lippen lekker soepel te houden kan je het volgende doen.

lippenbalsem

Gebruik lippenbalsem om gesprongen lippen te vermijden

Gebarsten of gesprongen lippen kunnen erg veel pijn doen, zeker in de winter komt dat maar al te vaak voor. Met het koude en winderige weer in combinatie met een droge lucht drogen je lippen een stuk sneller uit. Door deze droogte kunnen ze dus barsten. Met het gebruik van lippenbalsem in de winter zorg je ervoor dat je lippen vocht vasthouden waardoor de kans veel kleiner is dat je nog gebarsten lippen kan krijgen.

lippenbalsem

Gebruik lippenbalsem met SPF

Niet alleen door het koude weer kunnen je lippen dus uitdrogen maar ook door het warme weer in de zomer. Wanneer het erg warm is trekt vocht sneller uit je lichaam door middel van zweet, hierbij trekt dus ook vocht uit je lippen weg. Wanneer je lippen erg uitgedroogd zijn, zijn zo ook meer vatbaar voor de hete zon en kunnen ze dus verbranden. Wanneer je lippen verbranden worden ze sneller oud, kunnen ze pijn doen, gevoelig worden en kunnen er infecties en irritaties ontstaan. Het is daarom belangrijk om lippenbalsem te gebruiken met SPF zodat je beter beschermd bent tegen de zon. Hierdoor voorkom je dus een hoop ellende.

lippenbalsem

Laat je huid sneller genezen met lippenbalsem

Als je je lippen wilt beschermen of juist wil laten genezen dan kan je het beste lippenbalsem gebruiken. Lippenbalsem beschikt over verschillende ingrediënten die het herstel van lippen stimuleren, vocht beter vasthouden en klachten kan verminderen. Met lippenbalsem zorg je er niet alleen voor dat vocht beter vastgehouden wordt, maar ook dat je de lippen afsluit voor de buitenlucht. Hierdoor drogen je lippen nog minder snel uit.