Harde alcohol voor je huid wordt wel alcohol denat genoemd. Deze alcohol staat bekend om de buitengewone uitdrogende werking doe het op de huid heeft. Er zijn meer soorten harde alcohol die niet goed zijn voor je huid. Zoals; ethanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol, isopropyl en methanol. Deze harde reinigen kun je beter vermijden, helemaal als je een gevoelige droge huid hebt.

Waarom is het slecht voor je huid?

De vraag is waarom het schadelijk is voor je huid om alcohol denat te gebruiken. Het is goed om te kijken hoeveel percentage alcohol is toegevoegd in het product, die jij graag zou willen gebruiken om bijvoorbeeld je gezicht te reinigen. Natuurlijk weet je niet zeker of dat precies helemaal klopt. Volg wel de leidraad, hoe hoger het soort alcohol op de INCI-lijst staat, hoe hoger je kan verwachten dat de concentratie is van de alcohol. Mocht er een harde variant bovenaan staan, zouden we je verzoeken om misschien toch nog even verder te kijken voor een andere reiniging. Mocht de alcohol lager op de lijst staan weet je dat de concentratie niet schadelijk of een negatieve effect op je huid zou kunnen hebben.

Welke alcohols zijn niet schadelijk?

Er zijn veel soorten alcohols die niet schadelijk zijn, maar niet met overmate moeten gebruikt worden.

  • Cetyl alcohol, houdt de huid vettig en behoud het juiste vocht in je gezicht.
  • Cetearyl alcohol, houdt de huid vettig en behoud het juiste vocht in je gezicht.
  • Myristyl alcohol, houdt de huid vettig en behoud het juiste vocht in je gezicht.
  • Behenyl alcohol, houdt de huid vettig en behoud het juiste vocht in je gezicht.
  • Rozenwater, houdt de huid vettig en behoud het juiste vocht in je gezicht.

 

Waarom is reiniging zo belangrijk?

Het reinigen van je gezicht is heel belangrijk, vergeet niet dat er make-up, olie en vuil in je poriën kunnen achterblijven. Zelfs als je geen make-up draagt is het van belang dat je elke ochtend en avond je gezicht school maakt. Je komt dagelijks constant in contact met resten van andere huidverzorgingsproducten en natuurlijk andere stoffen zoals verontreinigende stoffen of vuil, en dan zijn we nog niet begonnen over de oliën waar we dagelijks mee in contact komen. We hebben allemaal een telefoon maar zodra wij bellen raakt ons gezicht meer dan miljoenen bacteriën die wij met onze handen overbrengen op onze telefoon.